Boek

Een bijzondere liefde   - Marian Geurtsen
Marian Geurtsen, Partner van een transgender heeft het prachtige boek
"een bijzondere liefde" geschreven. Haar eigen ervaringen vormden de aanleiding van dit boek. In dit boek zijn 14 gesprekken met partners van transgenders gebundeld waarin diverse punten aan bod komen waar je als partner mee te maken krijgt.
ISBN 978-90-6523-621-0

She is not the man I Married   - Helen Boyd
Een Engelstalig boek over het leven als vrouw met een transgender partner. Zeer duidelijk en open geschreven. Geeft duidelijkheid waar de gevoelens mee te maken krijgen wanneer je man of vriend zegt dat hij zich meer aangetrokken voelt tot een vrouwelijke rol en dus naar buiten komt als transgender.

ISBN 978-1-58005-193-4

Het Lammetje dat een varken is   - Pim Lammers
Een prentenboek met 32 pagina's welke op een hele lieve wijze gender en indentiteit voor kleuters vanaf 3 tot ca 6 jaar bespreekbaar maakt.
Het boek van Pim Lammers & Milja Praagman heeft schattige illustraties en een prachtige boodschap "je mag zijn wie je bent"
ISBN 9789462911994

Film

The danish girl
Een kei van een film welke niet alleen de transseksueel Lily Elbe belicht maar ook haar echtgenote Gerda Wegener. Lily Elbe is geboren in Denemarken als man, Einar Wegener, op 28 december 1882 en is een van de eerste transseksuelen die een geslachtsaanpassing heeft laten doen.
Zie Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=d88APYIGkjk

Una Mujer Fantastica
Una Mujer Fantastica is een prachtige film over de Transgender Marina MTF waarvan de partner overlijd, leef mee met alle moeilijke momenten die Marina heeft te doorstaan om van haar partner een waardig afscheid te kunnen nemen. De film is meer gericht op de transgender maar zeker de moeite waard om samen te kijken. "Het is een prachtig liefdesverhaal".
Zie Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=PJHex4ZitgA

Informatie