Elektrisch ontharen
Hoe werkt elektrisch ontharen:

Diathermie of Blend methode? Overbeharing of ongewenste haargroei kan vrijwel permanent verwijderd worden door elektrische epilatie.

Social media: https://www.partner-transgender.nl/images/soicialbuttons/facebook.png https://www.partner-transgender.nl/images/soicialbuttons/facebook.png

Ontharingsinstituut Ans Kerres
Als ervaren specialiste epileer ik al meer dan 23 jaar vrouwen om van het ontsierlijke gezichtshaar af te komen. In mijn instituut hebben wij ook veel ervaring met het behandelen van het gezichtshaar bij transvrouwen. Elke drie jaar is er een verplichte nascholing bij de Anbos. Dit is voor de registratie bij de zorgverzekeraar noodzakelijk. Bij vragen omtrent deze behandelingen kunt U mij bereiken in mijn Instituut.

Elektrisch ontharen
Overbeharing of ongewenste haargroei kan vrijwel permanent verwijderd worden door elektrische epilatie. Deze methode is geschikt voor elke soort haar en huidskleur. Dit in tegenstelling tot Laser & IPL. Bij elektrisch ontharen wordt een dun steriel naadje langs de haarschacht in de huid geschoven, waarna een stroomstoot het haarzakje en de omgeving vernietigt. Er zijn twee methoden, diathermie & de blend methode. Net zoals bij de laser of IPL specialist moet het haar in de groei fase zijn om behandeld te kunnen worden. Het haar welke wel terug komt zal na de behandeling steeds dunner worden. Tijdens elke nieuwe afspraak word allereerst het reeds behandelde gebied als eerste bijgewerkt. Deze haren die terug zijn gekomen zijn namelijk in de groeifase.

Blend methode
Bij de blend methode wordt gewerkt met (HF) Hoog frequent-wisselstroom en (DC) gelijkstroom. Door de samenvoeging ontstaat er loogvorming. Loogvorming d.m.v. ontleding zout en water. Het loog lost de kiemcellen op zodat het haar makkelijk te verwijderen is. Het loog zorgt er voor dat nieuwe haren minder voeding krijgen en daardoor dunner terug zullen komen. De blend methode is een langzamere methode dan de diathermie maar werkt daarentegen veel effectiever. Tijdsduur en frequentie van de behandelingen zijn afhankelijk van de hoeveelheid en dikte van de haren. De tijdsduur tussen de behandelingen wordt wel steeds groter. 

Diathermie
Bij de diathermie word er gewerkt met hoog frequent-wisselstroom. Met deze methode word in het haarzakje een warmte tussen de 50º en de 80° Celcius bereikt. De werking hiervan is het coaguleren van het epitheelweefsel door de warmte die vrijkomt. Bij deze methode moet er wel gekeken worden of de huid hiervoor geschikt is, i.v.m. eventuele verbranding van de huid. Bij de diathermie methode word er geen loog aangemaakt. De tijdsduur tussen de behandelingen wordt net zoals bij de blend methode wel steeds groter. 

Voor de behandeling
Afhankelijk van de haargroei snelheid mag er enkele dagen voor de behandeling niet meer geschoren of andere alternatieve ontharings methoden worden gedaan. Ook mag er niet geharst worden tijdens de hele behandelingsduur.

Na elke behandeling
Na elke behandeling is het van belang dat u de eerste paar dagen niet in de volle zon of onder een zonnebank gaat. Tijdens het behandelen kan door de warmte het pigment iets hoger (minder diep) in de huidlaag terecht komen. Dit kan pigment vlekken veroorzaken welke niet meer weg kunnen gaan.

100% Haarvrij?
Iedere vrouw heeft hele kleine korte dons haartjes welke nauwelijks zichtbaar zijn op het gezicht. Bij transvrouwen proberen wij het haar, het donshaar wat uiteindelijk over blijft, zo optisch mogelijk te maken. Uiteindelijk zal er af en toe een behandeling nodig zijn, om de haren welke in de telogene fase (rustfase) zaten, bij te werken in de anagene fase (groeifase). Met geen enkele onthaar methode (Laser, IPL, Elektrisch ontharen) kan men 100% haarvrij worden. Ook spelen hormoon veranderingen, erfelijke aanleg of medicijn gebruik een rol in het actief worden van follikels (haar).


Elektrisch ontharenVERGOEDINGEN  Veel zorgverzekeraars vergoeden geheel of gedeeltelijk de kosten, informeer dit bij uw zorgverzekering.