Nieuwsbrief September 2018
 
Partner & Transgender is “on the move” de laatste maanden. We hebben een nieuw logo. Een activiteiten pagina. 5000 flyers die door heel Nederland verspreid worden. We werken aan een nieuwe website en hebben een aantal nieuwe belangrijke contacten gelegd. Veel meer informatie voor Transgenders toe gevoegd aan onze website. Ook werken wij aan een stand voor de coming-out week waarmee wij 6 oktober 2018 in de bibliotheek van Lelystad staan.Ons nieuwe logo 
 
In Augustus hebben wij een nieuw ontwerp van ons logo in gebruik genomen om ons een herkenbaar en frisse uitstraling te geven. Het was werkelijk een transformatie waar wij enorm trots op zijn. Wanneer je een logo veranderd neemt dit alleen veel werk met zich mee. Zo moet bijvoorbeeld de website, drukwerk, social media aangepakt worden om weer een eenheid te worden. Hieraan wordt nu volop gewerkt.


Activiteiten 
 
Zoals de meeste mensen waarschijnlijk niet is ontgaan organiseren wij per eind Augustus 2 evenementen T-Deventer en T-Lelystad, dit betreft 2 openbare activiteiten waar je in een informele sfeer met anderen kunt praten of gezellig samen kunt komen. T-Deventer is een activiteit die eigenlijk al bestond echter eerst op eigen initiatief werd georganiseerd. Om de continuïteit en de aanloop naar dit soort activiteiten te vergroten door middel van reclame valt T-Deventer vanaf heden onder de vlag van Partner & Transgender. Wij zijn tevens in overleg of wij ook een besloten event gaan organiseren voor de mensen die nog twijfelen of nog niet uit de kast zijn. De activiteiten zijn bedoeld voor Transgenders, Partners & Naasten. Surf snel naar:
 
https://www.partner-transgender.nl/activiteit
 
Deze maand hebben wij onze eerste activiteit binnen Lelystad gehouden. Wij kunnen voor een eerste keer zeker spreken van een succes. Er waren vijf transvrouwen, één transman en twee naasten aanwezig. De Rede van Bataviahaven is een gezellig cafe restaurant met een warme sfeer en goede bediening.

Op onze avonden zorgen wij dat flyers van andere hulp punten beschikbaar zijn.


Het forum
 
Wat nog niet ter sprake is gekomen zijn de activiteiten die andere organisatie’s vezorgen. Op het forum is het mogelijk als zijnde stichting een account aan te maken om zo je eigen events te posten. Deze activiteiten zijn voor al onze bezoekers vrij om te lezen. Wel is het belangrijk dat het activiteiten betreft die ter ondersteuning van de Transgender of de Partner zijn en zich binnen Nederland en België bevinden.


Social media:      https://www.partner-transgender.nl/images/soicialbuttons/facebook.png   https://www.partner-transgender.nl/images/soicialbuttons/facebook.png


Coming-out week Lelystad Flevoland 
 
Lelystad staat bekend als regenboogstad. Een stad waar diversiteit in een hoog vaandel staat. Lelystad Flevoland is tevens de thuisbasis van Partner & Transgender.  Bureau gelijke behandeling heeft ons onlangs gevraagd deel te nemen aan de coming-out week in oktober dit jaar. Daarom staat Partner & Transgender op zaterdag 6 oktober 2018 met een stand in een bibliotheek te Lelystad. Wij zullen er zorg voor dragen dat er zo veel mogelijk informatie beschikbaar is waar je zowel voor de Transgender als de Partner / Naaste terecht kunt.

Uitbreiding website 
 
Sinds Augustus 2018 hebben wij ook een start gemaakt om onze website ook voor België beschikbaar te maken. Wij hebben bewust voor een Belgisch domein gekozen zodat wij informatie/hulp punten op deze manier duidelijker voor de eindgebruiker kunnen scheiden. Ons Forum is een gedeeld forum die beschikbaar is voor Nederland en België. Wij zijn reeds in contact met enkele tussen personen om deze site ook handen en voeten te kunnen geven. Annette Marije van der Spoel gaat delen van deze website onderhouden.

Haarwerk Plus 
 
Afgelopen maand hebben wij een prettig gesprek gehad met Petra van Haarwerk plus. Een specialiste op het gebied van haarwerken en haardracht maar ook onderhoud. 

Haarwerk plus maakt ook reclame voor onze website en wilde voor ons een stuk schrijven over het verschil tussen een haarwerk van echt of synthetisch haar en nog belangrijker het verschil tussen een Haarwerk en een Pruik. Hou vooral de website in de gaten.


5000 Flyers 
 
Vanwege ons nieuwe logo en de nieuw op de agenda geplande Activiteiten hebben wij ook onze flyers een nieuw uiterlijk gegeven. Best spannend wanneer je eigenlijk al heel blij was met de eerste 3500. Op dit moment zijn wij ze in heel Nederland aan het verspreiden en krijgen wij zeer positieve reacties op het nieuwe uiterlijk. Wil je ook mee helpen verspreiden of weet je goede punten waar onze flyers terecht kunnen, mail dan snel naar info@partner-transgender.nl


De Stentor & Omroep Flevoland

Afgelopen weken hebben wij enorm veel media aandacht gehad. Eerst hebben wij in de Stentor in Flevoland gestaan en daarna live in de uitzending van omroep Flevoland. De krant en de tv uitzending stonden in het teken van:

"Transgender zijn is geen keus"

Zie bovenstaande youtube uitzending.