zichtbaarheid en transgender paraplu

Discussies & peilingen mbt transgenderisme & transseksualiteit
Renée
Berichten: 152
Lid geworden op: 01 jan 2019, 18:40

25 okt 2020, 17:03

Mooi betoog Vildana

Ik weet zelf heel erg goed welk medisch traject ik net heb afgelegd , heb mijn SRS inmiddels gehad en ben daar uitermate tevreden over . Ik ben derhalve alles behalve op zoek naar informatie voor mezelf inzake een non binair traject en zal me dus zeker niet laten doorverwijzen

Ik stel de vragen omdat ik niet goed kan zien hoe er voor een non binair plaats is in een medische omgeving om de redenen die ik al gegeven heb .

Maar waar kun je "medisch specialisten op het gebied van het non binairisme 'vinden ? Bestaande instanties kunnen je het in iedergeval niet geven

Bij de binaire transities is er sprake van een overgang van het een naar het ander .

Een non binaire 'transitie ' zou hypothetisch gezien bestaan uit het gaan van het één naar niets maar daarmee veroordeel je zo iemand hormonaal gezien naar een geriatrische manier van leven. Zodra je daarna hormonen gaat toedienen zal een weer de boventoon gaan voeren en dat zou niet de bedoeling zijn . Hormonen zijn niet non binair . Ik denk niet dat je dat iemand kan aandoen .
Nick
Berichten: 534
Lid geworden op: 21 aug 2019, 18:54

25 okt 2020, 19:06

Hoi Vildana, ik citeer je even :

Nog even terugkomend hierop..


Ik vind dat mijn standpunt, tevens een goed tegenargument is, het standpunt is duidelijk en zelfverklarend.

Bij deze leg ik hem dan nog een keer uit.
  • Een transgender is iemand waarvan de genderexpresie en/of genderidentiteit NIET overeenkomt met het biologisch geslacht.
  • Een cissgender is iemand waarvan de genderexpresie en/of genderidentiteit WEL overeenkomt met het biologisch geslacht.
Klopt.

Dit zijn de twee basis stellingen, die ik niet zelf verzonnen heb!l
Dit zijn feiten en ze zijn zelfverklarend!

Als je deze twee basis regels aanhoud, is het simpel. Elke entiteit die onder de transgenderparaplu valt, kun je vervangen met het woordje transgender.

Klopt niet.

Een transgender >transvrouw/transman/genderfluïde, enz.. is iemand waarvan de genderexpresie en/of genderidentiteit NIET overeenkomt met het biologisch geslacht.

Klopt.

Hier is nu juist die transgenderparaplu voor ontwikkeld. Simpeler kan het eigenlijk niet, het zijn de mensen die het zelf gaan invullen/interpreteren en moeilijk maken.

De " transgenderparaplu" is ontwikkeld voor ieder persoon die, ook maar iets afwijkt van zijn of haar cisgender. Waaronder inclusief de transgenders.

In jou geval dus...

Correct:
Een transgender non-binair is iemand waarvan de genderexpresie en/of genderidentiteit NIET overeenkomt met het biologisch geslacht.

Het biologische geslacht is binair , je kunt niet de beiden zijn zonder je biologische genderindentiteit.

Niet correct:
Een cissgender non-binair is iemand waarvan de genderexpresie en/of genderidentiteit WEL overeenkomt met het biologisch geslacht.



Jou min of meer claim dat je als non-binair man en vrouw kunt zijn en daarmee een claim op cisgender kunt doen, gaat gewoon niet op. Binnen cisgender bestaat er niet zo iets als 50% man en/of 50% vrouw of 30% man en/of 70% vrouw (als voorbeelden), dat komt simpel weg niet overeen met het biologisch geslacht. Iemand die cis is, is altijd 100% man of vrouw, daar bestaat geen tweedeling in. Iemand die als non-binear een deel vrouw voelt of juist man, maakt hem/haar niet cisgender, maar maakt hem/haar juist non-binair.

Niemand is 100% cis. En niemand kan 50% man en 50% vrouw zijn. Of men moet, een persoon met een dubbel geslacht creëren. En dan behoud men nog steeds 50% van zijn of haar cisgender. .

Grtz Nick ;)
Vildana

25 okt 2020, 20:50

Is goed, als jij dat denk, prima.
Ik laat het hierbij.
Annette
Berichten: 890
Lid geworden op: 25 feb 2018, 19:54

25 okt 2020, 21:28

Ik denk ook dat het nu wel duidelijk is. We weten geen één van allen wat inhoud om nonbinair te zijn en ook niet wat daar aan medische dingen bij komen.

Ik hoop in de toekomst dat er eens een nonbinair het kan uit leggen, liefst meerdere. Zodat het voor iedereen begrijpelijk is.

Annette
Nick
Berichten: 534
Lid geworden op: 21 aug 2019, 18:54

26 okt 2020, 11:55

Vildana schreef:
25 okt 2020, 20:50
Is goed, als jij dat denk, prima.
Ik laat het hierbij.
Idd. ik ben van die mening. Zolang men niet met voldoende duidelijke tegenargumenten komt, kan ik mijn mening niet bijsturen of herzien.

Voor mij persoonlijk is een transgender, binair en geen X non-binair. Een trans persoon = Een persoon van MtF of van FtM .

X = Non-binair ( Kan geen kant kiezen, is de beiden/geen van beiden)
Cis = Binair ( Op zijn of haar kant, biologisch geslacht komt overeen.)
Transgender = Binair ( Naar de andere kant, biologisch geslacht komt niet overeen ).

Zo simpel is het.

Al wat binair is , is cis/trans.
Al wat non-binair is, is X .

X = het derde geslacht. Geen van beiden / de beiden/ of alles wat er tussenin valt/afwijkt M/V.

Afwijken is geen trans. Ik zie dagdagelijks vrouwen/meisjes met enige uiting van hun mannelijk kantje. Idem omgekeerd.

Men streefden ook, voor de X als non-binaire personen. En nu ze de mogelijk hebben ?

Ik stel me gewoon de vraag ? Wie kan straks nog buiten komen in een lange broek of met lang/kort haar als cis persoon. Als de " transgender" paraplu zo divers is geworden en maar blijft groeien. Zover dat iedereen die maar iets afwijkt: In toekomst " onterecht" ook gezien zal worden als transgender.

Ik heb mij enorm ingezet destijds voor de transwereld. Door al die onduidelijkheid en diversiteit( Sinds het, te algemeen gebruik van het woordje transgender), ben ik daar volledig mee gestopt.

Ik wil niet terug naar 1930. Ik had persoonlijk, zelf vroeger half lang haar. Voor mijn traject, tijdens en na. Sinds kort kies ik voor een kort mannelijk kapsel. Waarom ? Vraag, dat maar aan mijn cis buurjongen. Hij is 14j. en kreeg al te vaak " onterecht" te horen : Transgender, traverstiet , enz,......................... Die jongen durft gewoon zichzelf niet meer zijn. Wat ik bijzonder jammer vind. En dat noem ik, terug naar de jaren 1930.

Gezien worden als,.............. als niet zijnde is niet leuk.

Een cisgender = binair.
Een transgender = binair.
Een X gender = Non-binair.

Grz Nick :tm

@ Annette, ik ben het volledig met je eens.
Nick
Berichten: 534
Lid geworden op: 21 aug 2019, 18:54

26 okt 2020, 11:55

Annette schreef:
25 okt 2020, 21:28
Ik denk ook dat het nu wel duidelijk is. We weten geen één van allen wat inhoud om nonbinair te zijn en ook niet wat daar aan medische dingen bij komen.

Ik hoop in de toekomst dat er eens een nonbinair het kan uit leggen, liefst meerdere. Zodat het voor iedereen begrijpelijk is.

Annette

:hug:
Plaats reactie

Terug naar “Discussies & Peilingen”