Non binair

Plaats een reactie


Deze reCAPTCHA is tegen geautomatiseerde registraties.
Smilies
:tm :tv :tg :D :) ;) :( :o :shock: ^, :-1: :? 8-) :lol: :x :P :oops: :beating heart: :cry: :evil: :twisted: :roll: :!: :?: :idea: :arrow: :| :broken heart: :mrgreen: :geek: :ugeek: :hug:

BBCode staat AAN
[img] staat AAN
[flash] staat UIT
[url] staat AAN
Smilies staan AAN

Voorafgaande berichten
   

Weergave uitklappen Voorafgaande berichten: Non binair

Re: Non binair

door Nick » 02 jul 2020, 21:16

osiris schreef:
02 jul 2020, 15:53
Het punt is dat als diegene anderen uit de verzamelgroep willen is dat discriminatie. Er zijn genoeg mensen die hier geen probleem over maken. Het doet de naam van dit platform alsin partner-transgender geen eer aan. Stop daarom deze zinloze discussie. Ik blijf weg van het forum, want ik heb hier geen zin meer in.
Hoi Osiris,

Iemand uit de verzamelgroep willen ? Wie ?
Discriminatie ? Waar en door wie ?
Geen goeie naam ? Waarom ? Om de vraag om wat duidelijkheid i.v.m. het non biniar zijn ?
Stop daarom deze zinloze discussie ? Zinloos, daarom ? Om wat ?
Ik blijf weg van het forum ? Want ik heb hier geen zin meer in ?


Grtz Nick ??????

Re: Non binair

door Nienke » 02 jul 2020, 16:08

Ik vind het bijzonder dat je woorden in de mond legt waar ons forum en gebruikers niet zeggen Iris.
Wij zeggen niet dat ze er uit moeten we zeggen alleen dat Transgender een verzamelterm is. Daar vallen we allemaal onder. Ook vind ik het belangrijk dat er duidelijkheid ook voor de non binair komt, dat iedereen begrijpt wat non binair is.
We gaan niet een discussie plat leggen zolang er niemand naar beneden getrokken word.
Uiteindelijk streven wij Allemaal naar begrip voor elke groep.

Re: Non binair

door osiris » 02 jul 2020, 15:53

Het punt is dat als diegene anderen uit de verzamelgroep willen is dat discriminatie. Er zijn genoeg mensen die hier geen probleem over maken. Het doet de naam van dit platform alsin partner-transgender geen eer aan. Stop daarom deze zinloze discussie. Ik blijf weg van het forum, want ik heb hier geen zin meer in.

Re: Non binair

door Nick » 02 jul 2020, 12:49

osiris schreef:
02 jul 2020, 10:01
Nee,Ik zal uitleggen wat de betekenis van "transgender" is. "Trans" betekend aan de andere zijde en de betekenis van "gender" staat gelijk aan de gedrags- en identiteitsaspecten.

Onthoud spreek voor jezelf en spreek als binaire trans nooit namens iemand die non-binair is. Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik licht geirriteerd ben.
Hoi Osiris,

Sorry, ik begrijp persoonlijk je " licht geïrriteerd zijn " niet.

Je persoonlijke uitleg : " Trans" betekend aan de andere zijde.
Een non binair persoon , staat niet aan de andere zijde. Maar aan de beide zijden.

"Gender", staat gelijk aan gedrags-en identiteitsaspecten. Ook hierin is een non binair persoon onstabiel ( Vrouwelijk en mannelijk of geen van beiden). Maar, nooit echt duidelijk de beiden of geen van beiden ( Neutraal).

Als binair persoon, weet ik dat al die onduidelijkheid rond het non binair zijn geen enkele binaire transgender of transseksueel ten goede komt.

Ik hoop dat je ook een binair transgender persoon hierin een beetje kunt volgen.

Grtz Nick ;)

Re: Non binair

door Tanisha » 02 jul 2020, 12:07

En toch kan het niet je zal lichamelijk een kant moeten kiezen.
Dat is mijn grootste opstakel tegen dat hele non binair gedoe.

Als intersekse weet ik maar al te goed hoe lage dosering hormonen je te gronde richten.
Of het ontbreken van hormonen wat je op termijn naar zeer hoge lichamelijke leeftijd brengt

Dus houd a.u.b op om beweringen te maken dat lage dosering hormonen een optie zou zijn het enige wat je daar mee bereikt is je lichaam ten gronde richten!

Re: Non binair

door osiris » 02 jul 2020, 10:01

Nee, de term transgender is geen synoniem voor transman of transvrouw. De trangenders binnen de transzorg hebben jaren lang geleden onder een binair tunnel visie. Binnen deze groep "trangenders" stapten een paar individuelen op en vandaar is deze groep gegroeid tot verschillende subgroepen binnen "transgenders". Oftwel ik ben het niet eens dat transgender enkel binair is en zo zijn de sub groepen "transman" en "transvrouw" en "non-binair" ontstaan. Het is egocentrisch om "sub groepen" van een "overige" klasse aan te vallen door ze uit de verzamelgroep "transgenders" te duwen. Het is niemands goedrecht om te bepalen waar transgender voor staat. Evenals ik me zorgen maak over dit platform dat jullie eigenlijk alleen binaire identiteiten erkennen, dat baart mij veel zorgen. Ik zal uitleggen wat de betekenis van "transgender" is. "Trans" betekend aan de andere zijde en de betekenis van "gender" staat gelijk aan de gedrags- en identiteitsaspecten.

Onthoud spreek voor jezelf en spreek als binaire trans nooit namens iemand die non-binair is. Ik hoop dat jullie begrijpen dat ik licht geirriteerd ben.

Re: Non binair

door Nienke » 02 jul 2020, 05:13

Niemand van ons heeft toch gevraagd om onder een koepelterm Transgender te vallen en ja Non Binair valt ook onder de term Transgender. Ze vallen gewoon niet onder de twee deling man of vrouw. Net zoals wij voelen ze zich niet goed bij wat ons is toe bedeeld door oa de maatschappij en of geslachts of secundaire kenmerken. Zelf heb ik het er al vaker over gehad dat het verwarrend is voor veel mensen. Persoonlijk noem ik liever iedereen zoals het is. Wel zo duidelijk. Ik denk in hoe verre iemand die non binair is lijdt of mate aan dysforie kan denk ik alleen een Non binair persoon uitleggen. Ook daarin zal weer gradaties zijn, net als bij ons. Er is in ieder geval nog een hele stap te maken wat betreft om duidelijkheid en begrip in de samenleving te krijgen.

Re: Non binair

door osiris » 01 jul 2020, 15:24

Sinds wanneer is deze discussie eigenlijk toegestaan? Wat hoopt iemand met deze discussie te bereiken?

Ik roep eigenlijk tot een halt want ik vind de discussie "zijn non binairy transgenders?" zeer opmerkelijk en daarnaast een offensieve ondertoon hebben. Ik lees ook wat vooroordelen.

Iedereen is hier toch welkom?

Re: Non binair

door Nick » 30 jun 2020, 20:53

Renée schreef:
30 jun 2020, 20:06
Dan zal die dame nagenoeg geen testo aanmaken en dan kan dat aangevuld worden .
Dat is een heel wankel evenwicht want iets te veel en je zal gaan 'vermannen 'als je ook maar iet boven de grens komt .

Hoi Renée,

Idd. Dat is zo. En ik schreef ook min of meer haar ervaringen.

Grtz Nick ;)

Re: Non binair

door Nick » 30 jun 2020, 20:49

Nienke schreef:
30 jun 2020, 18:28
Mischien is non binair zijn nog wel moeilijker als binair zijn. In principe voelen wij ons prettig in een binair patroon. Dingen die bij het geslacht horen kloppen (als het goed is) na de transitie en is het duidelijk hoe je er naar kunt handelen. Maar een non binair persoon blijft denk ik steeds in twee strijd met zichzelf, lijkt mij pittig vanwege het balans wat gevonden moet worden en ook naarmate je ouder word. En wellicht is er ook een glijdend patroon dat er sprake is van een tussenfase. Hoe veel trans personen hebben wel niet gedacht travestiet te zijn en in werkelijkheid gewoon niet voldoende info hadden om in te zien dat dat een geheel andere wereld is. Tegenwoordig hebben we gelukkig internet en heel veel vraag baken

Idd. Nienke,

Zo denk in er ook over.

B.v. Je bent niet rijk, maar ook niet arm. En toch heb je financiële moeilijkheden. Je valt tussen wal en schip.

Topic start : Non binair, transgender ?


Is een non binair een trans gender persoon ?

Volgens mij persoonlijk niet.
Ook niet bij beperkt hormoon gebruik ( idd. hormonen zijn niet non binair. Maar, de aangeboren biologische hormonen bewaren en deze aanvullen met de nodige chemische gewenste hormonen. Is medisch niet vreemd voor mij. En moet indien medisch gewenst probleemloos kunnen).

Mijn operatie ( Borstoperatie liep destijds fout). Het gebruik van Oestrogel, bovenop mijn testo . Zorgde er destijds wel voor dat ik niet voor de vijfde keer een lipofilling moest ondergaan. Mijn natuurlijk lokaal gevormde vet, bleef ( Zit er trouwens nog steeds) nu gelukkig wel plakken of zitten.

Een non binair persoon :

Die blijven naar mijn persoonlijke kennis en weten meestal hun biologische geslacht wettelijk geslacht ongeacht de eventuele gekozen ingrepen toch bewaren. En mijn vraag is: Waar zit nu het trans zijn bij deze personen?.

Persoonlijk heb ik er geen moeite mee, dat ze onder de parapluterm transgender vallen. Maar, persoonlijk vind ik dat die mensen geen transgenders zijn. En meer onder het derde geslacht X passen.Ieder kind zou, trouwens geboren moeten worden onder: Het geslacht X ( Kosteloos aan te passen , naar eigen latere geslachts beleving of zijn).

Grtz NIck ;)

Omhoog